بزرگ ترین یوزپلنگ دنیا کشف شد / عکس

تینا مزدکی: یوزپلنگ تازه کشف شده (Acinonyx pleistocaenicus) از حدود 1٫3 میلیون تا 500هزار سال پیش در اوراسیا رندگی می کرد. البته این گونه اولین بار در سال 1925 بر اساس استخوان فک پایینی یافت شده در استان شانشی در شمال چین توصیف شد؛ اما در مطالعه جدید، محققان آن بقایا را به همراه فسیل های اخیراً کشف شده از چین تجزیه وتحلیل کردند و وزن حیوان را بر اساس طول جمجمه، ارتفاع دندان ها و عرض ساختار استخوانی که جمجمه و ستون فقرات را به هم مرتبط می کند، تخمین زدند. (این معیارها به عنوان پیش بینی کننده دقیق شاخص توده بدن در پستانداران شناخته شده است.)

دانشمندان دریافتند A. pleistocaenicus احتمالاً بیش از 130 تا 190 کیلوگرم وزن داشته و ازنظر اندازه و وزن شبیه به ببر امروزی (Panthera tigris) یا شیر (Panthera leo) بوده است. این یوزپلنگ به طور قابل توجهی سنگین تر از یوزپلنگ های آفریقایی امروزی (A. jubatus) بود که وزن آن ها حدود 34 تا 64 کیلوگرم است.

فسیل های تازه شامل دو فک پایین یا استخوان فک بالایی که در سال 2021 از غار جین وان در استان لیایونینگ در شمال شرقی چین بازیابی شد و بخشی از یک جمجمه است که در دهه 1930 از سیستم غار ژوکودیان در پکن بازیابی و به اشتباه شناسایی شده بود. هر سه نمونه مربوط به حدود 780هزار سال پیش، در دوران پلیستوسن (2٫6 میلیون تا 11700 سال پیش) هستند.

این تیم به لطف جمجمه بلند، دیواره ضخیم متمایز، پوزه پهن غیرمعمول و همچنین سایر ویژگی ها، این فسیل ها را به عنوان A. pleistocaenicus شناسایی کردند. محققان همچنین دریافتند که یوزپلنگ های غول پیکر منقرض شده شباهت های قابل توجهی با یوزپلنگ های آفریقایی مدرن دارند. برای مثال، چینش دندان های یوزپلنگ غول پیکر و فضای استخوانی پشت بینی با آنچه در یوزپلنگ های مدرن دیده می شود مطابقت دارد.

بزرگ ترین یوزپلنگ دنیا کشف شد / عکس

A. pleistocaenicus حدود 500هزار سال پیش منقرض شد. چیگایو جیانگ زو، دیرینه شناس در آکادمی علوم چین در پکن، می گوید:« مرگ این یوزپلنگ عظیم احتمالاً تحت تاثیر تغییرات آب وهوایی اتفاق افتاد که در دوران گذار اواسط پلیستوسن رخ داد. در این بازه زمانی، الگوی دوره های یخبندان 41هزار ساله به الگوی طولانی تر دوره های یخبندان شدیدتر در هر 100هزار سال تغییر کرد. این تغییر اقلیم، دوره های طولانی تر و شدیدتر سرما را به همراه آورد که با دوره های طولانی تر گرما قطع می شد.

دریکی از مکان های یافت سنگواره، محققان همچنین گونه دیگری از یوزپلنگ منقرض شده A. intermedius را شناسایی کردند که فکر می کنند گونه ای کاملاً متمایز است و فقط یک نسل کوچک تر از A. pleistocaenicus نیست. بنابراین احتمالاً هیولای عظیم A. pleistocaenicus جای خود را به گونه های کوچک تر یوزپلنگ داده است.

منبع: livescience

54323

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "بزرگ ترین یوزپلنگ دنیا کشف شد / عکس" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "بزرگ ترین یوزپلنگ دنیا کشف شد / عکس"، کلیک کنید.