طرح توسعه مکانیزاسیون کشاورزی سالانه به 90 همت اعتبار نیاز دارد – خبرگزاری پارازیت | اخبار ایران و جهان
به گزارش خبرنگار پارازیت، فریبرز شادبخت، رییس گروه برنامه ریزی مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی درباره تسهیلات این حوزه به پارازیت گفت: تسهیلات مکانیزاسیون کشاورزی در دو بخش قابل تقسیم است. نخست، تسهیلات پرداختی از محل منابع داخلی بانک کشاورزی، تحت عنوان طرح توسعه مکانیزاسیون کشاورزی و دیگری، تسهیلاتی است که در قانون برنامه ششم توسعه و قانون بودجه تحت سرفصل کمک های فنی و اعتباری دیده می شود.
وی افزود: در سال 1402 تسهیلات کمک های فنی و اعتباری سال 1401 ابلاغ شد. مبلغ یارانه تسهیلات 14.14 میلیارد تومان بود که از این عدد 12.2 میلیارد تومان یارانه تسهیلات از سوی دولت به بانک کشاورزی پرداخت شد. این عدد در معاونت مکانیزاسیون، تحت دو زیر بخش «تسهیلات برای پرداخت فناوری های نوین حوزه باغبانی» و «کمک های فنی و اعتباری» لحاظ شد.
وی در ادامه سخنان خود اعلام کرد: مبلغ یارانه لحاظ شده برای مکانیزاسیون فناوری های نوین حوزه باغبانی مبلغ 10 میلیارد تومان بود که تبدیل به تسهیلات شده و با سود 15 درصد و مدت زمان بازپرداخت 5 ساله برای خرید ماشین آلات و ادوات در سامانه بارگذاری شد. همچنین عدد تسهیلات این یارانه حدود 35 میلیارد تومان می شود.
شادبخت با اشاره به تسهیلات لحاظ شده در بخش دوم مکانیزاسیون کشاورزی گفت: کمک های فنی و اعتباری به مبلغ 2.2 میلیارد تومان بوده که تسهیلات آن حدود 40 میلیارد تومان می شود. این تسهیلات نیز به شرکت های خدمات مکانیزاسیون کشاورزی به عنوان تسهیلات سرمایه در گردش با دوره بازپرداخت یک ساله و کارمزد 18 درصد اختصاص می یابد.
وی در توضیح تبدیل یارانه دولت به تسهیلات بخش مکانیزاسیون کشاورزی گفت: یارانه در بانک تبدیل به تسهیلات می شود تا مبلغ تسهیلات افزایش پیدا کند. به عنوان مثال در حال حاضر سود بانکی 23 درصد است اما با این یارانه برای مکانیزاسیون بخش کشاورزی به 18 درصد می رسد.
رییس گروه برنامه ریزی مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی در پاسخ به این پرسش که باقی مبلغ 14.14 میلیارد تومان چه زمانی پرداخت می شود، گفت: امیدواریم مابه التفاوت مصوبه شده پرداخت شود.
شادبخت درباره تسهیلات کمک های فنی و اعتباری 1402 هم گفت: موافق نامه ها تنظیم شده و مبلغ آن 15.5 میلیارد تومان بوده که به معاونت برنامه ریزی وزارت جهاد کشاورزی ارسال شده است.
تسهیلات 5 هزار میلیارد تومانی روی زمین مانده است
این مقام دولتی درباره پرداخت تسهیلات 5 هزار میلیارد تومانی سفر رییس جمهور به آذربایجان شرقی هم گفت: در سفر ریاست جمهوری به استان آذربایجان شرقی و بازدید از کارخانه تراکتورسازی، عنوان شد متقاضی برای خرید ماشین آلات و ادوات کشاورزی زیاد است و کشاورزان به تسهیلات حمایتی نیاز دارند. در همان استان مبلغ 5 هزار میلیارد تومان تسهیلات برای بخش مکانیزاسیون کشاورزی مصوب شد. این تسهیلات جدا از تسهیلات معمول بوده و مصوبه سفر استانی رییس جمهوری محسوب می شود.
رییس گروه برنامه ریزی مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی اظهار کرد: پرداخت 5 هزار میلیارد تومان از سوی بانک مرکزی به 11 بانک از جمله بانک کشاورزی ابلاغ شد. جلسات مکرر با بانک ها برگزار شد اما متاسفانه تا کنون نتیجه ای در بر نداشته و موضوع از سوی مرکز توسعه مکانیزاسیون در حال پیگیری است.
وی ادامه داد: دفتر مکانیزاسیون کشاورزی، برش استانی را هم در اختیار بانک ها قرار داد و هر یک از 10 بانک نیاز است تا 400 میلیارد تومان پرداخت کنند و بانک کشاورزی 1000 میلیارد که مجموع 5 هزار میلیارد تومان می شود.
نیاز بودجه ای مکانیزاسیون 90 همت است
رییس گروه برنامه ریزی مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: تسهیلات طرح توسعه مکانیزاسیون بخش کشاورزی از محل داخلی بانک کشاورزی در سال 1402 تا کنون 4 هزار و 800 میلیارد تومان به شعبات بانک کشاورزی در استان های کشور ابلاغ شده است. همچنین از این محل مبلغ 1,570 میلیارد تومان از محل تخصیص داده شده جذب گردید.
وی یادآور شد: آنچه در قانون به عنوان تسهیلات بخش مکانیزاسیون دیده شده مبلغ ناچیزی است. بر اساس مطالعات انجام شده 11 برنامه اولویت دار برای توسعه مکانیزاسیون کشاورزی پیش بینی شده که یکی از آنها جایگزینی تراکتورها و کمباین های فرسوده است. نیاز بودجه ای اجرای برنامه های مکانیزاسیون کشاورزی حدود 90 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.
شادبخت با بیان اینکه آنچه فعلاً مرکز مکانیزاسیون در حال پرداخت به کشاورزان است از محل منابع داخلی بانک کشاورزی است، گفت: مشکل عمده تسهیلات پرداختی از محل طرح توسعه مکانیزاسیون مربوط به بالا بودن نرخ کارمزد آن بوده که معادل 23 درصد است. این عدد برای بخش کشاورزی خیلی توجیه اقتصادی ندارد.
گفتنی است؛ در حال حاضر نرخ هر تراکتور با توجه به توان و مارک آن در سامانه 124 از حدود 650 میلیون تومان تا بیش از یک میلیارد تومان قیمت گذاری شده است.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "طرح توسعه مکانیزاسیون کشاورزی سالانه به 90 همت اعتبار نیاز دارد – خبرگزاری پارازیت | اخبار ایران و جهان" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "طرح توسعه مکانیزاسیون کشاورزی سالانه به 90 همت اعتبار نیاز دارد – خبرگزاری پارازیت | اخبار ایران و جهان"، کلیک کنید.