12 شاخص ارزیابی «نیروی انسانی» که باعث پیشرفت در منظومه علم و فناوری شد

نیم‌قرن پیشرفت علمی دربرابر افول غربی‌ها ۴-

12 شاخص ارزیابی «نیروی انسانی» که باعث پیشرفت در منظومه علم و فناوری شد

بر اساس ارزیابی‌های مختلف، وجود نیرو‌های انسانی در منظومه علم و فناوری، پیشرفت‌هایی در این عرصه پدیدار کرده که می‌تواند مشت محکمی بر دهان دشمن باشد.

خبرگزاری پارازیت- گروه علم و فناوری؛ مقام معظم رهبری همواره با رهنمود‌هایی که در هر زمینه سیاسی، علمی، اقتصادی، سلامت و … دارند راه را با نورافکنی برای مسئولان و مردم روشن می‌کنند. رهبری طی سخنرانی اخیرشان مطرح کردند «کار نرم‌افزاری دشمن، فاصله‌انداختن بین واقعیت و تصور افکار عمومی است/امروز کار اساسی و مهم برای دستگاه‌های تبلیغاتی ما، پاره کردن پرده‌ی توهم اقتدار دشمن است؛ نگذارید تبلیغات دشمن بر روی افکار عمومی اثر کند».

فهوای سخنان رهبر انقلاب به نقاط پیشرفت و مزیت‌های ایران اشاره دارد که دلایل زیادی باعث پیشرفت کشور شده است. این پیشرفت‌ها در حوزه‌های مختلف علمی، فناوری تولید علم و … نمایان شده است؛ لذا قصد داریم خط این بخش از سخنان ایشان را طی سلسله گزارش و گفت‌و‌گو‌هایی در اکوسیستم فناوری منتشر کنیم تا نظرات اهالی اکوسیستم را مبنی بر دلایل پیشرفت ایرانمان به صورت مستند ذکر کنیم.

افزایش بهره‌وری در سطح ملی تنها راه توسعه اقتصادی کشور‌ها می‌باشد، که موجب ارتقاء سطح رفاه زندگی یک ملت می‌گردد. تحولات معجزه‌آسای رشد و توسعه اقتصادی در کوتاه مدت در برخی از کشور‌ها از جمله ژاپن، آلمان، چین و تعدادی از کشور‌های شرق آسیا نتیجه افزایش بهره‌وری و استفاده بهینه، کارا و اثربخش آن‌ها از منابع انسانی کشورهایشان بوده است. «بهره‌وری یعنی اثربخشی به مفهوم انجام کار‌های درست و کارایی به منظور انجام درست کار‌ها است»

به کارگیری نیروی خلاق از عوامل پیشرفت فناوری در کشور

یوسف دوست حسینی، معاون کسب و کار یک شرکت دانش بنیان دراین باره به خبرنگار خبرگزاری پارازیت گفت: عاملی که در این سال‌ها باعث پیشرفت فناوری و حوزه‌های مختلف علمی شده به کارگیری نیروی انسانی خبره و توانمند است و زمانیکه از افراد خلاق و متخصص در جای درست استفاده شود و انسان‌های خبره در راس کاری باشند نوآوری و خلاقیت در آن مجموعه افزایش می‌یابد.

وی افزود: از سوی دیگر کشور سیاستگذاری‌های کلان خود را براساس فناوری تعریف کرده و شرکت‌ها را تشویق و حمایت می‌کند که در این حوزه فعالیت کنند و تاکنون دولت با اعطای تسهیلات و فعال سازی و ایجاد بازار باعث تشویق شرکت‌ها شده که به جلو حرکت کنند و این یکی از موارد پیشرفت فناوری‌های نوین و تکنولوژی در کشور شده است.

توسعه پایدار و متوازن یک کشور مشروط به توسعه علم و فناوری است

توسعه پایدار و متوازن یک کشور، مشروط به توسعه علم و فناوری است. هیچ کشوری نمی‌تواند در آینده نه چندان دور (و بلکه هم اکنون) امیدوار باشد که در نظام آتی جهانی نقش اساسی داشته باشد، اما چاره‌ای برای ارتقا و به حد مطلوب رساندن سطح علمی و فنی خود نیندیشد. در این مسیر، اولین گام برای وصول به مقصد، شناخت کافی و دقیق از موقعیت خویش است. در واقع، هر کشوری باید موقعیت علمی خود را در سطح بین‌المللی معین و سپس با توجه به مزیت‌های نسبی خود، به سمت اهداف تعیین شده حرکت کند. 

ارزیابی علم و فناوری که در کشور ما پدیده‌ای نو به نظر می‌رسد، در بسیاری از کشور‌ها بیش از چهار دهه است که تجربه شده و در هر کشوری نیز فرایند خاصی را دارد. وجه مشترک همه آنها که در نشریات معتبر جهانی و همچنین گزارش‌های سالانه سازمان‌های بین المللی همچون یونسکو مورد توجه قرار گرفته، تعیین شاخص‌ها و معیار‌هایی است که می‌توان با توجه به این شاخصها، آمار و ارقام را استخراج و سپس وضعیت دو کشور را مقایسه کرد. همچنین می‌توان روند تحولات مربوط به شاخص‌ها را در یک دوره زمانی ملاحظه کرد.

شاخصهای انسانی ارزیابی کلان علم فناوری

شاخصهای انسانی که وضعیت علم و فناوری را از لحاظ نیروی انسانی درگیر با علم و فناوری به صورت کلان نشان می‌دهد، دوازده مورد است که عبارتند از:

1.تعداد محققان در یک میلیون نفر جمعیت

2. تعداد کل شاغلان تحقیقاتی در یک میلیون نفر جمعیت

3. درصد محققان از کل شاغلان تحقیقاتی

4. درصد محققان مراکز دولتی از کل محققان

5. درصد شاغلان تحقیقاتی مراکز دولتی از کل شاغلان تحقیقاتی

6. درصد محققان در بخشهای مختلف تحقیقات از کل شاغلان تحقیقاتی

7. درصد کارشناسان پژوهشی از کل شاغلان تحقیقاتی

8 . درصد تکنسینهای شاغل در تحقیقات از کل شاغلان تحقیقاتی

9. تعداد شاغلان تحقیقاتی بر حسب استانهای کشور

10. تعداد و درصد محققان بر حسب رشته تخصصی

11. درصد رشد تعداد محققان

12. تعداد نیروهای پشتیبانی و خدماتی تحقیقات

 

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "12 شاخص ارزیابی «نیروی انسانی» که باعث پیشرفت در منظومه علم و فناوری شد" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "12 شاخص ارزیابی «نیروی انسانی» که باعث پیشرفت در منظومه علم و فناوری شد"، کلیک کنید.