درمان برفک دهان نوزادان چگونه است؟

برفک دهان نوزاد یا کاندیدیاز دهانی، یکی از عوارض شایع در نوزادان است که به دلیل رشد بیش از حد قارچ کاندیدا در دهان ایجاد می‌شود. در بسیاری از موارد این عارضه به صورت خودبخود برطرف می‌شوند، اما در موارد حادتر نیاز به درمان پزشکی وجود دارد.

ژل برفک دهان نوزاد

این دارو به طور خاص برای کشتن قارچ کاندیدا طراحی شده و والدین باید آن را با انگشت تمیز بر روی نواحی آسیب‌دیده دهان کودک قرار دهند. نکته‌ای که باید به آن توجه شود، عدم استفاده از آن برای نوزادان زیر 4 ماه و استفاده از درمان‌های جایگزین است.

قطره نیستاتین برای برفک دهان نوزاد

قطره نیستاتین به عنوان یکی دیگر از گزینه‌های موثر در درمان برفک دهان نوزاد معرفی می‌شود. این دارو می‌تواند به صورت مایع روی نواحی آلوده قرار گیرد و معمولاً در صورتی که ژل مؤثر نباشد، تجویز می‌گردد.

قطره ی برفک دهان نوزاد

کلوتریمازول برای برفک دهان نوزاد

کلوتریمازول به عنوان یک داروی ضدقارچ موثر توسط برخی پزشکان برای درمان برفک دهان نوزاد تجویز می‌شود. این دارو به صورت قرص مکیدنی و قطره عرضه می‌شود.

کپسول فلوکونازول

فلوکونازول داروی ضدقارچ دیگری برای درمان برفک دهان است. این دارو گزینه‌ای مناسب برای افرادی است که با سایر داروها بهبود نیافته‌اند.

درمان خانگی برفک دهان نوزاد

  • روغن نارگیل خالص:  استفاده از روغن نارگیل در ناحیه آسیب دیده دهان نوزاد می‌تواند به کاهش برفک دهان نوزاد کمک کند. خاصیت ضد قارچ و آنتی‌باکتریال این روغن موجب تسریع فرآیند درمان می‌شود.
  • درمان برفک دهان نوزاد با گلاب: گلاب دارای خواص ضد قارچی طبیعی است و نگه داشتن در دهان و قرقره کردن آن باعث درمان برفک می‌شود.
  • سرکه سیب رقیق شده:  با رقیق کردن سرکه سیب و استفاده از آن به عنوان دهانشویه، می‌توان به بهبود وضعیت دهان کودک کمک کرد.
  • آب شور:  محلول آب نمک به عنوان یک ضدعفونی‌کننده طبیعی شناخته می‌شود. استفاده منظم از این محلول به عنوان دهانشویه می‌تواند به تقویت سلامت دهان و کاهش برفک دهان نوزاد کمک کند.
  • ویتامین C:  ویتامین C نقش حیاتی در تقویت سیستم ایمنی دارد. یک سیستم ایمنی قوی می‌تواند از عفونت‌های قارچی مانند برفک به خوبی جلوگیری کند.
  • خمیر جوش شیرین:  با تهیه خمیری از جوش شیرین و اعمال آن بر روی نواحی آسیب‌دیده می‌توان به بهبود وضعیت برفک دهان نوزاد کمک کرد.
  • درمان مادر:  برفک یک عفونت قابل انتقال است. اگر سینه مادر آلوده باشد، عفونت به نوزاد منتقل می‌گردد. بنابراین برای کاهش خطر ابتلای نوزاد، درمان عفونت مادر ضروری است.

راه های پیشگیری از برفک دهان نوزادان

  • کاهش مصرف آنتی بیوتیک کودکان: استفاده از آنتی بیوتیک‌ها باید با احتیاط صورت گیرد، زیرا ممکن است تعادل میکروبی را برهم بزند.
  • درمان عفونت قارچی واژن در دوران بارداری: درمان عفونت‌های قارچی در مادر می‌تواند از انتقال آن به نوزاد جلوگیری کند.
  • مشاوره با پزشک در صورت درد سینه‌ مادر: در صورت ایجاد درد در نوک سینه‌ها مراجعه به پزشک و معاینه ضروری است تا از بروز عفونت جلوگیری شود.
  • استرلیزه کردن شیشه شیر، پستانک و شیردوش: این اقدام می‌تواند به کاهش احتمال انتقال قارچ کمک کند.
  • شستن و خشک کردن سینه‌ها بعد از هربار شیردهی: رعایت بهداشت در این مرحله سبب پیشگیری از رشد قارچ‌ها می‌شود.
  • دقت در انتخاب و نگهداری لباس زیر: این کار می‌تواند به کاهش ریسک عفونت‌های قارچی کمک کند.
  • گذاشتن شیر دوشیده در یخچال: شیر باید در شرایط مناسب نگهداری شود تا از آلودگی جلوگیری شود.
  • به حداقل رساندن مصرف شکر مادر: کاهش مصرف شکر می‌تواند به بهبود سلامت دهان و دندان مادر و نوزاد کمک کند.
  • ضدعفونی کردن اسباب بازی‌های نوزاد: رعایت بهداشت فردی و محیط نوزاد از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و باید به طور منظم انجام شود.

راه‌های پیشگیری از برفک دهان نوزاد

نتیجه گیری

برفک دهان نوزاد یک مشکل شایع است که می‌تواند با درمان‌ دارویی یا خانگی به راحتی مدیریت شود. استفاده از داروهای ضد قارچ مانند ژل میکونازول یا قطره نیستاتین، به همراه رعایت بهداشت صحیح، به بهبود سریع کمک خواهد کرد. پیشگیری از برفک با مدیریت بهداشت فردی و محیط نوزاد نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "درمان برفک دهان نوزادان چگونه است؟" هستید؟ با کلیک بر روی کسب و کار ایرانی, پزشکی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "درمان برفک دهان نوزادان چگونه است؟"، کلیک کنید.