درخواست «دانشجویان» از رییس قوه قضاییه در مراسم «روز دانشجو» چه بود؟

درخواست «دانشجویان» از رییس قوه قضاییه در مراسم «روز دانشجو» چه بود؟

به گزارش پارازیت، در ابتدای این مراسم که به مناسبت ۱۶ آذرماه روز دانشجو و با حضور رییس قوه قضاییه برگزار شد، محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی سخنرانی کرد.

بنابر گزارش پارازیت، در ادامه نشست، جواد برزگر قائم مقام دبیر کل جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه علامه طباطبایی خطاب به رییس قوه قضاییه گفت: وضعیت معیشت قضات شریف دستگاه قضایی نامطلوب است.  چه تدبیری برای آن اندیشیده‌اید؟

یکی دیگر از دانشجویان از رئیس قوه قضائیه پرسید که احیای کارخانه‌های ورشکسته به کجا رسید؟ تعریف شما از وفاق چیست؟

یک دانشجوی دختر از رییس قوه قضاییه درخواست کرد که معاونت زنان به ساختار قوه قضائیه اضافه شود و فضای مکان‌های مرتبط با دادگستری،  مناسب حضور مادر و فرزند باشد.

دانشجویی دیگر خطاب به رییس قوه قضاییه گفت: اگرچه شفافیت رسانه‌ها مهم است ولی ضروری است فضای رسانه‌ای، زمینه صدور آرای ناعادلانه نشود.

«دانشجویان» که ایستاده و همراه با  دست زدن رییس قوه قضاییه را برای سخنرانی همراهی کردند، با آغاز سخنرانی محسنی اژه‌ای بلند فریاد زدند: وعده صادق ۳.

یک دانشجو در حضور رئیس قوه قضائیه گفت:  سکوت دانشجو به معنی رضایت از وضع موجود نیست.  سیستم‌های بازرسی و امنیتی  مدیران فرهنگی را به محافظه‌کاری وا می‌دارد.  خطوط  قرمز در حوزه فرهنگ و هنر شفاف نیست. مسئولین دانشگاه سعه صدر لازم را ندارند و جامعه‌ای که ثبات ندارد امید را از دانشجو می‌گیرد. ایدئولوژی‌ها سیاست‌ده برخی مسئولین  باعث شده خواسته‌ها و ارمان های دانشجویان نادیده گرفته شود.

یکی دیگر از دانشجویان گفت: قوه قضاییه برای اجرای عدالت  تلاش کند. سند تحول قوه قضائیه تشریفاتی و مشمول گذر زمان نشود. پرونده‌هایی که در ذهن مردم نقش بسته اطلاع‌ رسانی  مناسب شود. برخورد قاطع با کارفرمایان متخلف در زمینه مشکلات کارگری صورت گیرد. فضای مجازی رها است و مسببان آن مورد بازخواست قرار نمی‌گیرند.

یکی دیگر از دانشجویان گفت: ابهام در ماهیت حقوقی دانشگاه آزاد زخمی دیرینه است که هنوز اقدام درخوری برای حل آن انجام نشده است.

محسنی اژه‌ای: باید بتوانیم‌ زیبایی‌ها را در این دنیا افزایش دهیم

به گزارش پارازیت، محسنی اژه‌ای رییس قوه قضاییه در ادامه این مراسم در جمع دانشجویان دانشگاه آزاد علوم تحقیقات، گفت: معلم کار انبیا را می‌کند. دانشگاه برای ادامه راه انبیا وظیفه سنگینی را بر دوش دارند. باید بتوانیم‌ زیبایی‌ها را در این دنیا افزایش دهیم و پیشرفت داشته باشیم و این‌ پیشرفت از دانشگاه شروع می شود و بدون علم و بدون آگاهی خیلی از کارها پیشرفت ندارد. اما علم هم گاهی ما را به جاهای بدتر از پیشرفت میبرد لذا  علم به تنهایی کافی نیست و تعلیم علم و تعلیم تزکیه با هم است و  این دو اگر با هم نباشد، به مقصد نمی‌رسد.

وی گفت: کسی که هزاران کودک را می‌کشد مدعی علم است ولی  یا علمش را از جای خوبی نگرفته و یا در کنار علمش، تزکیه ندارد.

محسنی اژه‌ای افزود: امروز شما در بین دانشگاه های دنیا رتبه چندم را دارید؟ بیش از ۴ دهه گذشته ولی امروز  شما سرافرازید و می گویید که رتبه ما در دنیا رتبه خوبی است.

وی خطاب به دانشجویان ادامه داد: چه تعداد از دولتمردان فارغ التحصیل همین دانشگاه هستند؟ خود شهید رییسی  در همین دانشگاه تحصیلاتشان  را ادامه دادند و خود من هم؛ لذا  بخاطر برخی ایرادات، ارزش‌های آن را نادیده نگیریم.  

وی گفت: امروز انسانی که باید در مسیر تکامل برسد تمام تلاش شیطان و شیطان صفتان این است که  نه تنها هویت دینی و ملی ما را از او  بگیرند بلکه می‌خواهند هویت انسانی را هم از ما بگیرند؛ ان شاءالله موفق نمی شوند لذا برخی انسان نماها از حیوان پست ترند.  شما جنایت‌هایی که در طول یکسال در غزه انجام می شود را می بینید و  هیچ کس حاضر نیست آن را انجام دهد.  کودکی که دو یا سه ماه است  به دنیا آمده است  را اجازه نمی دهند دارو و شیر مادر به او برسد. می خواهند انسانیت ما را بگیرند و ما را به بدتر از حیوان تبدیل کنند. می‌خواهند غیرت ملی را از ما بگیرند. می خواهند ما را برده خودشان کنند.‌ مگر در مقطعی نبود که او شاه و مجلس و…  تعیین می‌کرد. یادمان نرود.

دانشجویان در این حین فریاد زدند ما این همه مطالبه داریم… و سپس دست زدند.

رییس قوه قضاییه گفت: من صحبت‌های شما را گوش دادم و تمام موارد را یادداشت کردم.

در این حین یکی از دانشجویان آقا فریاد زد: مادر بچه‌ام نمی‌گذارد بچه‌ام را ببینم زیرا پدر خانمم قاضی است و حق این را ندارم بچه‌ام را ببینم.

محسنی اژه‌ای گفت: قطعا در قوه قضاییه انتقاداتی است و تلاش می‌کنیم آن راکم کنیم. از معیشت قضات صحبت کردید که قبول داریم و به دلیل تورم‌هایی که وجود دارد نهایت تلاش را در دولت سیزدهم و چهاردهم انجام دادیم. البته درصد خوبی افزایش یافته است.

رییس قوه قضاییه گفت: در خصوص مساله رسانه بالاخره چیزی را مبنا و اساس و فصل الخطاب باید  قرار دهیم وگرنه مشکل داریم.‌ آنچه که می تواند نفاق ها را کم کند این است که  همه ملتزم به قانون باشیم.  ممکن است که بگویید قانون اشکال دارد و قانون را اصلاح کنید. تمام تلاش این است که قوانینی که اشکال دارد و خلا دارد رفع شود. از همه کس ملتزم تر به قانون باید قوه قضاییه باشد. الان طبق قانون فعلی امکان افشای حکم را تا قطعیت حکم نداریم.

وی با بیان این سوال که چرا دیوان عدالت اداری در فلان تخلفات وارد نمی شود؟ گفت: مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی در حکم قانون است نه در همه موارد و در پاره‌ای از موارد شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوباتی دارد. وقتی مصوب شد حتی اگر من نظر مخالف داشته باشم باید ملتزم به آن باشیم. یکی از ایراداتی که من همیشه  فریاد می زنم این است که همه ملتزم به قانون باشیم. تا قانون هست باید ملتزم به قانون باشیم.

رییس قوه قضاییه درباره اینکه چرا با دانه درشت‌ها برخورد نمی‌شود؟ گفت: چطور این حرف را می‌گویید.  چه در دولت‌های قبل و چه قبلی و فعلی برخورد شده است. مگر با معاون اول رییس جمهور و وزرا و نمایندگان برخورد نکردیم. هر کدام محکوم شدند در همان حد اطلاع رسانی شد.

بیشترین حکم قطع ید در ۳ سال گذشته

وی درباره  احکام الهی و  حد سرقت گفت: اگر سرقت با شرایطی که در اسلام آمده ثابت شد، باید انگشت‌های سارق را قطع کرد. این حکم خداست که جاری شده و الان هم جاری است با اینکه تحت فشار نهادها هستیم.  بیشترین حکم حد سرقت که در همین سه سال انجام شده است، همین حکم است.‌

وی گفت: امروز بسیاری از فارغ التحصیلان این دانشگاه، مسئولین  کشور هستند.

رییس قوه قضاییه ادامه داد: با کسانی که انتقاد می‌کنند برخورد نمی‌کنیم اما اگر کسی به شخص دیگری تهمت بزند و علیه او شکایت شود، قوه قضاییه باید ورود کند. گاهی هم کسی نشر اکاذیب می‌کند که قوه قضاییه باید رسیدگی کند. ممکن است در رسیدگی تبرئه شود که با او برخورد نمی‌شود. با کسانی که امینت روانی را بهم می‌زنند طبق امر مقام معظم رهبری باید با او برخورد شود.

وی  گفت: در رابطه با عدالت و آزادی‌های مشروع گفتند که پیچ و خم‌های خود قانون سبب شده که نه به آزادی و نه به عدالت نرسیم که به نظرم‌ کاملاً درست است و در حد خودم به دنبال اصلاح قوانینی هستم که پیچیدگی‌هایی ایجاد می‌کنند و سبب اطاله دادرسی می‌شوند و مانع عدالت اجتماعی هستند.

۹۰ هزار پرونده حوادث سال ۱۴۰۱ مختومه شد

رییس قوه قضاییه با اشاره به حوادث سال ۱۴۰۱ گفت: در سال ۱۴۰۱ اقداماتی صورت گرفت ممکن است خطاهایی هم در این خصوص وجود داشته باشد. نزدیک به ۹۰ هزار پرونده یا مختومه شد و یا روند آن کوتاه شد، دو دستگاه اعتراض کردند که برخی از این افراد جز داعش و منافقین بودند.  دو لیست به ما دادند که در مجموع ۱۵۰ نفر شدند و ما بررسی کردیم و برخی از اینها اصلاً آزاد نشده بودند و یک نفر از این افراد اتهام به نفاق داشت که محکومیت خود را گذرانده بود و یک ماه از محکومیتش باقی مانده بود و خودش و خانواده‌اش تعهد داده بودند.

در پایان یکی از دانشجویان فریاد زد سوریه معامله شده. وعده صادق ۳ کی انجام خواهد شد؟

۴۷۲۳۶

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "درخواست «دانشجویان» از رییس قوه قضاییه در مراسم «روز دانشجو» چه بود؟" هستید؟ با کلیک بر روی اجتماعی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "درخواست «دانشجویان» از رییس قوه قضاییه در مراسم «روز دانشجو» چه بود؟"، کلیک کنید.