اگر سوزش سردل دارید این اقدامات را فورا انجام دهید
آفتاب نیوز :
می خواهید احساس بهتری داشته باشید؟ در اینجا برخی از اقداماتی که باید در لحظه انجام دهید و راه هایی برای جلوگیری از تکرار آن بیان شده است.
سوزش سر دل دقیقا چیست؟
سوزش سر دل زمانی اتفاق می افتد که شیره های اسیدی گوارشی معده شما به مری، گذرگاه بین گلو و معده، پاشیده می شود. معده شما یک پوشش مخصوص دارد که از آن در برابر این اسید ها محافظت می کند، اما مری شما اینطور نیست. چنین وضعیتی ممکن است باعث احساس سوزش ناخوشایند در قفسه سینه و احتمالاً احساس طعم ترش در دهان شود.
در برخی از افراد، این اتفاق می افتد، زیرا دریچه بین مری و معده (به نام اسفنکتر تحتانی مری) به درستی کار خودش را انجام نمی دهد. معمولاً این شیر پس از باز شدن بسته می شود. اما می تواند آرام شود و محکم بسته نشود و اجازه دهد اسیدهاش از معده شما خارج شود و به مری نفوذ کند.
آیا برخی افراد بیشتر از سایرین مستعد سوزش سر دل هستند؟
بله. چند عامل می تواند باعث شل شدن اسفنکتر تحتانی مری شود. این موارد شامل اضافه وزن یا چاقی، سیگار کشیدن و باردار بودن (به دلیل تغییرات هورمونی) است. داشتن فتق هیاتال همچنین شما را در معرض خطر بیشتری برای سوزش سر دل قرار می دهد. برخی از دارو ها نیز احتمال ابتلای شما به این عارضه را افزایش می دهند، مانند NSAID ها (دارو های ضدالتهاب غیراستروییدی)، برخی دارو های آسم، مسدودکننده های کانال کلسیم و دارو های ضد افسردگی سه حلقه ای.
کدام خوراکی ها سوزش سر دل را بدتر می کنند؟
برخی از غذا ها و نوشیدنی ها باعث تشکیل بیشتر این ترشحات اسیدی می شوند. این خوراکی ها شامل کافیین و نوشیدنی های گازدار، الکل، غذا های تند یا چرب، شکلات، نعناع، گوجه فرنگی و فرآورده های گوجه فرنگی و در نهایت مرکبات است.
برای پیشگیری از بروز سوزش سر دل چه کار می توانم انجام دهم؟
اگر سوزش سر دل برایتان پیش آمده است، چند اقدام وجود دارد که باید آن ها را امتحان کنید:
از پرخوری پرهیز کنید. در عوض، وعده های غذایی کوچک تر و مکرر (هر 2 تا 3 ساعت) بخورید. شکمی که بیش از حد پر شده باشد، می تواند باعث شل شدن اسفنکتر شود.
بعد از غذا پیاده روی کنید. این کار ممکن است به نگه داشتن اسید ها در معده که به آن تعلق دارند، کمک کند.
درست قبل از خواب شام نخورید (یا بعد از ناهار چرت نزنید). وقتی می خوابید، سعی کنید سر خود را بالا ببرید. اجازه دهید گرانش به جلوگیری از بازگشت اسید کمک کند.
آیا لازم است برای درمان سوزش سر دل به پزشک مراجعه کنم؟
بله. آنتی اسید ها و سایر دارو ها ممکن است به کاهش علایم شما کمک کنند. اما برخی از آن ها می توانند با دارو های دیگری که ممکن است مصرف کنید تداخل داشته باشند، بنابراین ابتدا با پزشک خود صحبت کنید.
آیا سوزش سر دل خطرناک است؟
نه لزوما. اگرچه ممکن است دردناک باشد، اما سوزش سر دل که گه گاه بروز پیدا می کند، چندان خطرناک نیست. اما اگر سوزش معده شما مداوم باشد، ممکن است نشانه ای از یک بیماری جدی به نام ریفلاکس معده (GERD) باشد که در صورت عدم درمان می تواند مشکلات جدی تری ایجاد کند؛ بنابراین با پزشک خود صحبت کنید، او می تواند آزمایش هایی را برای بررسی آسیب انجام دهد.
همچنین به خاطر داشته باشید که سوزش سر دل می تواند نشانه ای از مشکلات دیگر از جمله زخم معده و حتی حمله قلبی باشد.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "اگر سوزش سردل دارید این اقدامات را فورا انجام دهید" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "اگر سوزش سردل دارید این اقدامات را فورا انجام دهید"، کلیک کنید.