انواع و تفاوت روغن های گیربکس
آفتاب نیوز :
انواع روغن گیربکس خودرو به دو گروه شامل روغن گیربکس دستی و روغن گیربکس اتوماتیک تقسیم می شوند. در این مطلب ابتدا قصد داریم به تفاوت های این دو نوع روغن بپردازیم و سپس راجع به ویژگی های روغن گیربکس رینوکس، عوامل موثر روی قیمت روغن گیربکس اتوماتیک، قیمت گیربکس پژو و قیمت گیربکس تویوتا صحبت کنیم.
روغن گیربکس اتوماتیک چه تفاوتی با روغن گیربکس دستی دارد؟
همان طور که در مقدمه اشاره کردیم، روغن های گیربکس به دو گروه شامل روغن هیدرولیک Manual Transmission Fluid یا MTF برای استفاده در گیربکس های دستی و روغن هیدرولیک Automatic Transmission Fluid یا ATF برای استفاده در گیربکس های اتوماتیک تقسیم می شوند. این دو نوع روغن ویژگی های متفاوتی دارند. در ادامه راجع به مشخصات و ویژگی های هریک از این روغن های گیربکس توضیح داده ایم:
ویژگی های روغن گیربکس دستی
از مهم ترین ویژگی های روغن گیربکس دستی می توان به مواردی مانند ویسکوزیته یا گرانروی بالا، مقاومت در برابر گرمای شدید و مقاومت در برابر فشار بالا اشاره کرد. وجود این روغن در سیستم گیربکس های دستی بسیار ضروری است و به تعویض راحت دنده، کاهش ساییدگی و خوردگی و حرکت آسان دنده ها کمک زیادی می کند.
غلظت یا گرانروی بالای روغن هیدرولیک MTF موجب می شود که تمام سیستم گیربکس های دستی تحت پوشش قرار گرفته و فشاری که به دنده ها وارد می شود، به خوبی خنثی شود. تماس دنده ها در گیربکس های دستی دمای این بخش از خودرو را افزایش می دهد و روغن با انتقال دما از آسیب دیدن قطعات گیربکس جلوگیری می کند. برای افزایش مقاومت گیربکس دستی در مقابل فشار های بالای ناشی از عملکرد دنده ها، مکمل های ضدخوردگی و ضدفشار به روغن گیربکس اضافه می شود.
ویژگی های روغن گیربکس اتوماتیک
روغنی که در گیربکس های اتوماتیک کاربرد دارد، برای اینکه از روغن موتور تشخیص داده شود، به رنگ سبز یا قرمز تولید می شود. از ویژگی های این نوع روغن گیربکس می توان مواردی مانند ویسکوزیته یا گرانروی کمتر، مقاومت در دمای بالا، پایداری در مقابل ساییدگی و خوردگی، داشتن خاصیت آب گریزی و مقاومت در برابر ایجاد کف و حباب را نام برد. این روغن علاوه بر روانکاری قطعات گیربکس اتوماتیک شامل دنده ها و یاتاقان ها در انتقال قدرت از پمپ روغن به کلاچ، کنترل تورم آب بندها، کنترل دما، کنترل اصطکاک در صفحه کلاچ ها، جلوگیری از خوردگی و تمیز ماندن قطعات داخلی گیربکس نیز نقش دارد.
روغن گیربکس های اتوماتیک به چند دسته تقسیم می شود؟
روغن هایی که در گیربکس اتوماتیک مورد استفاده قرار می گیرند، به دو دسته تقسیم می شوند که عبارت اند از: روغن گیربکس سنتتیک و روغن گیربکس مینرال. فرایند تولید این روغن ها با هم متفاوت است. افرادی که قصد دارند، طول عمر قطعات گیربکس اتوماتیک خودروی خود را افزایش دهند، از روغن گیربکس سنتتیک استفاده می کنند. قیمت این روغن به دلیل برخورداری از ویژگی هایی مانند مقاومت بالا در برابر گرما، فشار و دما و بیشتر بودن سطح کیفیت گران تر از روغن مینرال است.
طراحی سیستم گیربکس های اتوماتیک به گونه ای است که به یک روغن گیربکس روان و رقیق نیاز دارد؛ بنابراین، به این نکته مهم توجه داشته باشید که به هیچ وجه برای خودرو های دنده اتوماتیک نباید از روغن گیربکس دستی استفاده کرد. همان طور که در بخش های قبلی نیز اشاره شد، گرانروی و غلظت این روغن ها زیاد است و امکان گردش راحت آن در بین قطعات گیربکس اتوماتیک وجود ندارد؛ بنابراین، کانال های گیربکس را مسدود می کند.
بهترین برند های تولیدکننده روغن گیربکس اتوماتیک کدام اند؟
بهترین برند هایی که در زمینه تولید روغن گیربکس های اتوماتیک فعالیت دارند، شامل موارد زیر هستند:
روغن گیربکس رینوکس
یکی از برند های بسیار معتبر که در زمینه تولید روغن گیربکس خودرو فعالیت دارد، برند رینوکس (renuox) است. عملکرد بالا، کیفیت بالا، پایداری حرارتی، مقاومت در برابر رسوبات و ضدسایش بودن از ویژگی های روغن گیربکس renuox به شمار می رود. استفاده از این نوع روغن در بهبود عملکرد و افزایش طول عمر گیربکس اتوماتیک خودرو تاثیر به سزایی دارد.
روغن گیربکس m5 ژاپنی
روغن گیربکس m5 ژاپنی یکی دیگر از برند های مطرح بازار در زمینه روغن گیربکس های اتوماتیک است. این شرکت ژاپنی باکیفیت ترین روغن گیربکس سنتتیک را برای گیربکس خودرو های مختلف تولید می کند. عملکرد بسیار خوب در دما های مختلف، مقاومت در برابر اکسیداسیون، کاهش سایش قطعات، بالا بودن کیفیت روانکاری و افزایش عمر مفید گیربکس از ویژگی های مهم روغن گیربکس m5 ژاپنی است.
روغن گیربکس آیسین
روغن گیربکس آیسین به عنوان یکی دیگر از انواع روغن های گیربکس اتوماتیک موجود در بازار توسط شرکت ژاپنی آیسین (Aisin) تولید شده است. از ویژگی های این محصول می توان به قیمت مناسب، کیفیت بالا، بهبود عملکرد گیربکس اتوماتیک و ویسکوزیته مناسب اشاره کرد. انواع روغن گیربکس آیسین عبارت اند از: روغن آیسین vi، روغن آیسین afw vi و روغن آیسین afw plus. این روغن ها در بسته بندی های 1 لیتری و 4 لیتری به فروش می رسند.
روغن گیربکس بهران cvt
روغن گیربکس بهران cvt نیز یکی از پرفروش ترین انواع روغن گیربکس اتوماتیک است که برای استفاده در گیربکس های CTV کاربرد دارد. مطابقت با استاندارد های بین المللی، بهبود عملکرد و افزایش عمر مفید گیربکس، مقاومت در مقابل اکسیداسیون، پایداری خواص، سازگاری با آب بند ها و تضمین عملکرد نرم و بدون لرزش کلاچ از مهم ترین ویژگی های روغن گیربکس بهران ctv است.
خرید روغن گیربکس اتوماتیک و انواع گیربکس های اتوماتیک از فروشگاه اینترنتی گیربکس هاب
اگر برای خرید آنلاین انواع روغن های گیربکس اتوماتیک و انواع گیربکس های اتوماتیک مانند گیربکس 206 و گیربکس تویوتا به دنبال یک فروشگاه اینترنتی معتبر هستید، پیشنهاد ما فروشگاه گیربکس هاب است. قیمت روغن گیربکس اتوماتیک به عواملی مانند برند روغن، میزان عرضه و تقاضا، جنس، کیفیت و فرمولاسیون روغن بستگی دارد. نوسانات بازار، برند تولیدکننده، کیفیت، ابعاد و نوع گیربکس و میزان عرضه و تقاضا نیز عوامل تاثیرگذار روی قیمت گیربکس پژو و قیمت گیربکس تویوتا هستند.
فروشگاه اینترنتی گیربکس هاب به عنوان زیر مجموعه تعمیرگاه تخصصی گیربکس اتوماتیک هادیلو فعالیت رسمی خود را از سال 1397 شروع کرده است و در طول این 6 سال توانسته رضایت مشتریان خود را جلب کند. در این فروشگاه انواع گیربکس اتوماتیک نو و استوک، قطعات گیربکس و روغن گیربکس، با منصفانه ترین قیمت در اختیار مشتریان عزیز قرار می گیرد. در هرجای ایران که ساکن هستید می توانید برای خرید از این فروشگاه اینترنتی اقدام کرده و محصول موردنظر خود را به همراه 6 ماه ضمانت و با تضمین اصالت و کیفیت خریداری کنید.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "انواع و تفاوت روغن های گیربکس" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "انواع و تفاوت روغن های گیربکس"، کلیک کنید.