نماینده مجلس باید به اصول اخلاقی پایبند باشد

نماینده مجلس باید به اصول اخلاقی پایبند باشد

پارازیت/کردستان رییس دانشگاه بین المللی مذاهب اسلامی کردستان گفت: نماینده ای که تصمیم دارد به مجلس برود و بر کرسی نمایندگی ملت بنشیند، باید پایبند به اصول اخلاقی باشد و مقدمه ورود به فضای انتخاباتی، پایبندی به اصولی اخلاقی و برخورداری از ویژگی های اخلاقی است.

عثمان یوسفی در گفت وگو با خبرنگار پارازیت اظهار کرد: انتخابات یکی از عناصر اصلی اندیشه سیاسی معاصر است و در گذشته نیز بشر به شکل های مختلف از امتیاز حق انتخاب استفاده کرده است. یکی از مهم ترین عرصه های نمود اختیار و انتخاب انسان، تعیین سرنوشت حیات اجتماعی و سیاسی او است که در اندیشه های سیاسی، انسان در تمام دوران تاریخ بشر با استفاده از شگردها، الگوها و ساختارهای مختلف از آن بهره جسته است.

او ادامه داد: آخرین نمونه و نسخه این قدرت انتخاب و اختیار در دنیای مدرن، مراجعه به آرای عمومی و احترام به حق آزادی مردم در تعیین سرنوشت خودشان یا همان دموکراسی و برخورداری از آزادی حق انتخاب است. در این راستا، بر همه به ویژه صاحبان فکر، اندیشه، نخبگان سیاسی، فرهنگی و اجتماعی، دینی و مذهبی واجب است با روشنگری، شفاف سازی و تبیین سره از ناسره، صواب از ناصواب و تعیین صحت و سقم ادعاها و مسایل مطرح شده خارج از عرف و عقل سیاسی و اجتماعی از سوی کاندیداها بر مدار عقل، شرع و عرف در پرتوی علم و معرفت انتخاب اصلح را بر مردم و توده ها هموار کنند.

رییس دانشگاه بین المللی مذاهب اسلامی کردستان بیان کرد: این نخبگان سیاسی و اجتماعی باید راه را بر ادعاهای کذب یا کسانی که با فضاسازی های پوپولیستی و عوام فریبانه تلاش دارند فضا را متشنج و حق انتخاب را از مردم سلب و انتخابات را دچار انحراف کنند، ببندند تا با موج سواری و سلب اعتماد مردم با سرنوشت به ظاهر چهار ساله، اما در بلندمدت چند ساله بازی نکنند.

وی تاکید کرد: در اندیشه سیاسی مسلمانان سه رویکرد دینی، فلسفی و مرآتی (سلوکی) وجود دارد که در طول تاریخ اسلام متناسب با شرایط و نیازهای روز انسان مسلمان از یکی از این رویکردها یا ترکیبی از آنها برای مدیریت سیاسی، اجتماعی و فرهنگی جامعه استفاده شده است. با توجه به اینکه قرآن در تمام ابعاد زندگی سرلوحه و سرمشق زندگی ما مسلمانان است، به موضوع انتخابات و انتخاب اصلح نیز باید از منظر اندیشه سیاسی دینی نگریسته شود و مبتنی بر قرآن ملاک های یک انتخاب درست را بیان کنیم.

یوسفی بیان کرد: انتخابات، یک جریان دو سویه که یک طرف انتخاب شونده و یک طرف انتخاب کننده است که برای امری، کاری و پستی برگزیده خواهند شد، هر انسان عاقل و بالغی می تواند انتخاب کننده باشد و برای امور دنیوی خود تصمیم بگیرد.

رییس دانشگاه بین المللی مذاهب اسلامی کردستان گفت: از دیدگاه قرآن فردی که می خواهد مردم به او اعتماد کنند و سرنوشت خود را به دست او بسپارند، باید دارای ویژگی هایی از جمله حافظ و نگهبان آرای مردم به عنوان ناموس مردم باشد.

وی دانایی و آگاهی داشتن به امور را یکی دیگر از شاخص های فرد منتخب از دیدگاه قرآن دانست و بیان کرد: فردی که با اخلاقیات خوب و تعهدپذیر است، اگر تخصص لازم در پست خود را نداشته باشد هم به خود، هم به مردم و آرای آنها خیانت کرده است و این مصداق همان روایت امام علی (ع) است که می فرماید: «مواظب باشید پُست تان پست تان نکند» این هم به معنای فریب نخوردن به طمع مقام و پست است و هم پستی که انتخاب می کنید باید نسبت به آن، آگاهی کامل داشته باشید چراکه آگاهی نداشتن باعث ایجاد بدبینی بین افراد جامعه نسبت به آن جایگاه خواهد شد.

وی با اشاره به یکی از شاخص های دیگر برای انتخاب فرد اصلح در اندیشه های سیاسی تشیع و اهل سنت، برخورداری از توانایی و سلامت جسمی است، گفت: در کنار سلامت عقل، فرد منتخب باید از سلامت جسم نیز برخوردار باشد و برخورداری بسیاری از توانمندی های جسمی برای فرد نماینده ضرورت دارد.

رییس دانشگاه مذاهب اسلامی کردستان پاکدستی را یکی دیگر از دیدگاه های قرآنی برای انتخاب فرد اصلح دانست و ادامه داد: پاکدستی، لازمه شرایط معیشتی و اقتصادی کنونی جامعه ماست، چراکه برخی مردم به نوعی نسبت به شرکت در انتخابات به دلیل مواردی مانند تخلف و خیانت به بیت المال نسبت بدبین شده اند و این امر به واسطه عملکرد ناصواب ما مسوولان شکل گرفته است.

یوسفی بیان کرد: وقتی عنوان می کنیم یک نماینده خوب باید امین، توانا، آگاه، دارای شعور سیاسی بالا و توانمند باشد، تمام این ویژگی ها جزو اصول اخلاقی هستند که فرد در فضای انتخاباتی باید آن ها را رعایت کرده باشد تا بتواند به آن جایگاه برسد.

وی افزود: سیاست اخلاقی و اخلاق سیاسی یک اصل مورد توجه است. بنابراین یک نماینده مجلس باید هم یک سیاستمدار با اخلاق باشد و هم  از اخلاقی سیاسی برخوردار باشد، یعنی به هر قیمتی حاضر به رسیدن به این منصب نباشد.

یوسفی اظهار کرد: فرد نماینده باید زبان گویا و بُرنده ای داشته باشد، چراکه باید از حق مردمی که او را منتخب خود می دانند، دفاع کند اگر کاندیدایی در فضای انتخاباتی با زبان الکن و ناتوانی زبانی مسایل و برنامه هایش را اعلام کند، شایسته انتخاب شدن نیست چراکه فرصت را به دیگران می دهد و حقوق مردم حوزه انتخابیه اش ضایع خواهد شد.

وی افزود: یکی دیگر از شاخصه های اخلاقی، اطاعت و تسلیم محض در برابر خداوند متعال و ولی فقیه است، کسی که ولایت خداوند، دین و ولی فقیه را قبول ندارد به لحاظ اخلاقی اصول اخلاقی را زیر پاگذاشته است که خود را در مظنه سنجش مردم قرار می دهد.

رییس دانشگاه بین المللی مذاهب اسلامی کردستان با اشاره به اینکه مردم پایه و اساس حکومت اسلامی هستند، بیان کرد: سوءاستفاده از القاب، خانواده، منصب و … برای رسیدن به جایگاه نمایندگی مردم موجب می شود تا در آینده به مردم نیز خیانت شود.

پایان خبر پارازیت

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "نماینده مجلس باید به اصول اخلاقی پایبند باشد" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "نماینده مجلس باید به اصول اخلاقی پایبند باشد"، کلیک کنید.