منطق قرآنی ایران در پشتیبانی از فلسطین
در جمهوری اسلامی ایران با تکیه بر این منطق روشن قرآنی به همه کسانی که در مقابل کشورهای ظالم، سکوت کرده و با آن ها همسویی می کنند، توصیه می شود دست از همراهی با ظالمان بردارند؛ زیرا در غیر این صورت بر طبق قواعد فقهی مواجهه دیگری با آنان خواهیم داشت.
به گزارش پارازیت، دکتر احمدفربهی، مدرس حوزه و دانشگاه در سرمقاله قدس نوشت، رهبر معظم انقلاب روز گذشته در دیدار کارگزاران حج به صراحت اعلام کردند ایران در مبارزه با ظلم منتظر کسی نمی ماند. منطق قرآن در برخورد با کشورهای دیگر کاملاً روشن و پشتوانه های عقلایی آن نیز آشکار است. قرآن نسبت به کشورهایی که امنیت کشورهای اسلامی را مراعات می کنند «نه با دین آن ها مبارزه کرده» و «نه مردمشان را از سرزمینشان اخراج می کنند» و صرفاً توصیه به نیکی کرده است، خدای متعال در قرآن می فرماید: «خدا شما را از نیکی کردن و رعایت عدالت نسبت به کسانی که در راه دین با شما پیکار نکردند و از خانه و دیارتان بیرون نراندند نهی نمی کند…» (ممتحنه / 8)، پس اگر کسی این دو خط قرمز را مراعات کرد، اسلام از نیکی کردن نسبت به آن ها نهی نکرده؛ اصلاً مقتضای عدالت نیز همین است که در مقابل کشوری که ارزش ها و امنیت شما را حفظ می کند، نیکی کنید بنابراین در آخر آیه می فرماید: «ان الله یحب المقسطین: خدا عدالت پیشگان را دوست دارد».
اما نسبت به کشورهایی که امنیت مسلمانان را تهدید می کنند به مسلمانان توصیه می کند با آن ها دوستی نکنید! «خدا شما را تنها از دوستی و رابطه با کسانی نهی می کند که در امر دین با شما پیکار کردند و شما را از خانه هایتان بیرون راندند یا به بیرون راندن شما کمک کردند و هر کس با آنان رابطه دوستی داشته باشد ظالم و ستمگر است!». این اولین برخورد قهرآمیز قرآن درباره رابطه با کشورهایی است که با دین شما مبارزه می کنند و مسلمانان را از سرزمین های خود اخراج می کنند و نیز با هم در اخراج شما هم پیمان می شوند، نکته جالب این است که اولین برخورد قهرآمیز در این مسیله، با دشمنان سرکش نیست بلکه با خود نظام اسلامی و گروه هایی است که در مملکت اسلامی فعالیت می کنند، قرآن به همه فعالان سیاسی و اجتماعی و نیز به نظام حاکم اسلامی اکیداً دستور می دهد از دوستی با کسانی که مسلمانان را از سرزمین هایشان اخراج می کنند و با دین شما مبارزه می کنند، پرهیز کنند؛ زیرا اگر چنین کاری انجام دادند این عده نیز همانند آن ها ظالم خواهند بود.
در جمهوری اسلامی ایران نیز، با تکیه بر این منطق روشن قرآنی به همه کسانی که در مقابل کشورهای ظالم، سکوت کرده و با آن ها همسویی می کنند، توصیه می شود دست از همراهی با ظالمان بردارند؛ زیرا در غیر این صورت بر طبق قواعد فقهی مواجهه دیگری با آنان خواهیم داشت. قرآن درباره این افراد چنین می گوید: «وَ مَنْ یَتَوَلَّهُمْ مِنْکُمْ فَاِنَّهُ مِنْهُمْ؛ یعنی هرکس با آن ها دوستی کند پس به درستی از آنان به شمار می آید مایده 51» و چون آنان ظالم هستند اینان نیز ظالم به شمار می آیند و درنتیجه فرمود: «وَ مَنْ یَتَوَلَّهُمْ فَاُولیِکَ هُمُ الظَّالِمُون ؛ هر کس با آن ها دوستی کند پس آنان خودشان هم ظالم خواهند بود! ممتحنه 9»، همه افراد جامعه اسلامی باید به این باور برسند که گروه ها و فعالان سیاسی که با کشورهای مستکبر و ظالم همسویی و همراهی می کنند، با رفتارشان که زبان رسای هویت و درون آن هاست فریاد می زنند که ما از مردم سرزمین ظالمان و طغیان گرانیم!
این برخورد قرآن با مسیولان و فعالان سیاسی در مقابل کشورهای طغیان گر است اما دستور دیگری نیز دارد که در این آیه آن را بیان کرده؛ «و اگر پیمان های خود را پس از عهد خویش بشکنند و به دین شما لطمه وارد کنند، با سران کفر پیکار کنید؛ چرا که آن ها پیمانشان را شکستند؛ شاید (با شدت عمل) دست از این پیمان شکنی بردارند! »توبه/ 12، پس وقتی کشوری پیمان هایش را؛ پس از اینکه تعهد به مراعات آن کرده بود، شکست و دین شما تخریب و آن را جریحه دار کرد، نباید از در سازش وارد شد، باید با سرانشان مبارزه کرد؛ زیرا اگر طغیان گران را سر جایشان ننشانیم زمین را فاسد می کنند. (بقره 51)
پایان خبر پارازیت
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "منطق قرآنی ایران در پشتیبانی از فلسطین" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "منطق قرآنی ایران در پشتیبانی از فلسطین"، کلیک کنید.