در دیدار معاون فرهنگی با اتحادیه چاپخانه‌داران چه گذشت؟

اعضای اتحادیه چاپخانه‌داران تهران با معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد دیدار و درباره مسائل و مشکلات این صنف گفت‌وگو کردند و معاون فرهنگی ارشاد نیز بر موضوع گفت‌وگو، تسهیل‌گری و واگذاری امور تأکید کرد.

در دیدار معاون فرهنگی با اتحادیه چاپخانه‌داران چه گذشت؟

به گزارش پارازیت، نشست دیدار عبدالحسین کلانتری، معاون فرهنگی ارشاد با اتحادیه چاپخانه‌داران یکشنبه، ششم آبان‌ماه، با حضور عبدالحسین کلانتری ـ معاون فرهنگی وزارت ارشاد ـ، نیکنام حسینی‌پور ـ مدیرکل روابط عمومی وزارتخانه ـ و احمد ابوالحسنی ـ رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران ـ در سالن جلسات معاون فرهنگی این وزارتخانه برگزار شد.

در این مراسم برخی اعضای صنف چاپ از جمله یونس جعفری و نجفی ـ نایب رئیسان اتحادیه ـ، منصوری ـ مشاور عالی اتحادیه ـ، فریور ـ کارشناس چاپ ـ، شهامت‌پور ـ استاد دانشگاه ـ، مدنی ـ چاپخانه‌دار ـ، دشتبانی ـ مشاور حقوقی اتحادیه ـ، طارمی ـ پیشکسوت چاپ و از مدیران سابق چاپخانه افست ـ به بیان مسائل خود در این حوزه پرداختند.  

احمد ابوالحسنی، رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران در این دیدار در سخنانی با بیان اینکه آقای صالحی (وزیر ارشاد) همیشه کمک‌حال صنف چاپ بوده است، گفت: اتحادیه چاپخانه‌داران در چهار سال حضور هیأت مدیره جدید، اتفاقات خوبی را رقم زد. یک وحدت رویه در صنعت چاپ در استان‌ها ایجاد شده و در تمام اتحادیه‌های استانی این وحدت رویه دیده می‌شود.  

او با اشاره به فعالیت‌ها صنف و برگزاری جشنواره چاپ توسط اتحادیه در سه سال اخیر، اظهار کرد: ما تنها اتحادیه‌ای در کشور هستیم که برای خود سرود تولید کردیم.

ابوالحسنی به احداث شهرک چاپ در قرچک اشاره کرد و افزود: چاپخانه‌داران نیاز به فضای بزرگ دارند، امیدوارم استانداری همکاری لازم را با ما در این زمینه داشته باشد.

او در ادامه با اشاره به مهمترین مطالبات صنعت چاپ گفت: یکی از مشکلات بزرگ ما ماندن بین وزارت صمت و ارشاد است؛ متولی ما وزارت ارشاد است و ارشاد بودجه صنعت چاپ  را ندارد و ما در بعد صنعتی دچار مشکل هستیم، چون در ارشاد سرفصلی تحت عنوان صنعتی وجود ندارد. ما این موضوع را در مجلس هم پیگیری کردیم.

این فعال صنعت چاپ ادامه داد: در صنعت ما بر خلاف صنایع دیگر نیاز به سرمایه‌گذاری‌های بزرگ است، کوچکترین چاپخانه با زیر ۳۰ میلیارد تومان امکان راه‌اندازی ندارد. خرید و وارد کردن یک ماشین چاپ زیر ۱۰ میلیون دلار امکان‌پذیر نیست، ما نیاز به حمایت‌های صنعتی داریم در حالی‌که در ارشاد در این زمینه ما سرفصلی نداریم.

او خاطرنشان کرد: پتانسیل بزرگی در صنعت چاپ وجود دارد که استفاده‌ای از آن نمی‌شود. این پتانسیل با تفکر مثبت ارشاد می‌تواند به شکوفایی قابل توجهی برسد.

ابوالحسنی افزود: ارتباط ما با دفتر امور چاپ در روند فعالیت‌ها بسیار تأثیرگذار است. از شما می‌خواهم فردی را در این دفتر منصوب کنید که چاپ را بشناسد و با آن آشنا باشد.

پورشب هم در ادامه مراسم گفت: اگر صنعت چاپ گرفتار شود، همه صنایع گرفتار می‌شوند. اگر چاپ پابرجا نباشد، قطع به یقین هیچ صنعتی پا برجا نخواهد بود.  

در ادامه خادمی از حاضران در نشست گفت: برای حمایت از تولید باید حرف تولیدکننده را بشنو